Banshee and the Bug (Fixed)

Ondertussen heb ik een ander stukje “media play download podcast software” gevonden en wel BanShee! Het was een tipje van Goinglinux.com’s podcast en die zou moeten werken met een Ipod. En dat doet ie.
Verder werkt ie ook samen met bijvoorbeeld Android telefoons maar hij heeft een bug. Podcasts worden ReadOnly gedownload.

Kijken we in de Podcast Afdeling, dan zien we het volgende: Podcasts worden keurig gedownload maar zijn om de een of andere reden ‘Read Only’. Awww Suck!! Want bij het synchroniseren naar een USB stok of Android MediaSpeel telefoon krijg je dan foutmeldingen in het log, en dat staat niet netjes.

Ja en nou? Ik wil het volgende: Als en indien er zulks in de USB poort geduwd wordt dan passen we gauw even alle rechten in de Podcast directory aan zodat het synchroniseren vlotjes ende zonder foutmeldingen loopt. Nou… doe dan!!

Stap 1:  een scriptje voor het niet meer read only maken van de podcasts.

#! /bin/bash
chmod 777 /home/USERNAME/bin/Podcasts/ -c -R

Dit heb ik opgeslagen in een bestand ‘podcasts’ in het mapje bin in mijn homedirectory.

Stap 2: Dit scriptje runnen als media speler ingestoken wordt… Gegoogled en dat schijn je met udev rules te kunnen doen. Deze staan in /etc/udev. Nou vond ik op Ze InterWebs het volgende voorbeeld:

ACTION==”add”, ATTRS{idVendor}==”0951″, ATTRS{idProduct}==”1607″, RUN+=”/home/grenage/auto_import.sh”

Nou, daar kan ik wel wat mee, ik moet alleen de Attributen veranderen en het scriptje. Maar hoe kom ik nou aan de gegevens? Hoe weet ik wat wat is…

Met het commando : ‘dmesg’ krijg je een listing van aangesloten meuk. Even zoeken, en ik vind hier :

805.285246] scsi 6:0:0:0: Direct-Access HTC Android Phone 0100 PQ: 0 ANSI: 2
[ 805.286696] sd 6:0:0:0: Attached scsi generic sg1 type 0
[ 805.300030] sd 6:0:0:0: [sdb] 7864320 512-byte logical blocks: (4.02 GB/3.75 GiB)
[ 805.302190] sd 6:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
[ 805.302197] sd 6:0:0:0: [sdb] Mode Sense: 03 00 00 00
[ 805.302202] sd 6:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
[ 805.309017] sd 6:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
[ 805.309026] sdb: sdb1

Zoals u ziet, de HTC Android Phone is : sdb1. Maar, ik wil meer weten, dus:
udevadm info –attribute-walk –name /dev/sdb

Hier vind ik ergens:

ATTRS{vendor}==”HTC ”
ATTRS{model}==”Android Phone ”

Nou, daar moet ik wat mee kunnen, dus het voorbeeld uit het begin pas ik aan tot:

ACTION==”add”, ATTRS{vendor}==”HTC “, ATTRS{model}==”Android Phone “, RUN+=”/home/mcvries/bin/podcasts”

Dit heb ik de rule insertandroid.rules genoemd en deze als root in \etc\udev geplaatst. (Dus gewoon een tekstfile aangemaakt, in \etc\udev gezet, root de eigenaar gemaakt en testen maar!)

Dus ik zet een Nautilus venster open en ga naar de podcast directory, bijvoorbeeld die van GoingLinux.com. Ik zie allemaal mp3-tjes staan. In Banshee selecteer ik een oude aflevering en laat hem deze downloaden (right click, menu-tje en downloaden). Na een klein poosje komt ie in het nautilus venster tevoorschijn en is idd read only. Mooi! Ik koppel mijn telefoon via Usb aan *in the blink of an eye* zijn de rechten aangepast, is hij niet meer ReadOnly en kan er fijn gesynced worden.

Ik zeg, voor elkaar. Guitig wel, nog maar 14 dagen bezig met ubuntu, maar dit had ik onder windows niet echt voor elkaar gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.