?! Open Source ?! Waarom ??

En toen was de maat vol…..

(Rewind naar twee jaar geleden)

Deze IT-er kwam thuis en wilde nog ‘even’ geld overmaken zodat hij nog geld kon pinnen voor het etentje dat over een uur begon. En als ik ‘even’ wat wil doen, dan gaat het mis. Ik werkte op dat moment op een Acer TravelMate 5720 met 2 GB geheugen en windows XP. En vmware server. En een aantal management tools die tijdens het booten werden meegeladen. De arme schat kon niks met sluimer standen, want dat duurde bijna net zo lang als een volledige reboot, en na een half jaar gebruik was de accu ook niet helemaal JeDat meer. Kortom, als ik ‘even’ wat wilde doen dan moest ik wel alles meeladen waar ik op dat moment niks mee hoefde te doen. En dan wordt je wel eens ongeduldig. Dus, shame on me, ik wachtte niet maar drukte uit frustratie de laptop uit en loste het op een andere manier op.

En bij de volgende opstart:

Nou is deze gejat vh internet, maar je snapt mijn punt.

Twee maanden later, ik had de machine inmiddels dualboot gemaakt met nog een andere XP installatie crashte hij weer…. Zucht.. Hierna ben ik aan het hobbyen geslagen en heb ik de machine naar volle tevredenheid onder OSX als een hackintosh laten werken. Jippie! (Ik kwam later op een blog (www.hackintosh.org) nog wat van mijn eigen vragen en posts tegen ten tijde van het bouwen, de machine heeft 14 maanden gedraaid zonder herinstallaties en/of crashes. Nou ja, op een kleine 10 crashes in de eerste week na dan, toen had ik hem nog niet helemaal op de rit. En toen wisselde ik van baan, ik kreeg een andere computer en die kreeg ik als hackintosh niet meer aan de praat. Maar met alle dichtslibbende browsers die de kinderen op XP en Vista hebben voor ogen wilde ik privĂ© iig geen windows meer. Ik zie al genoeg MS overdag en wil dus echt graag wat anders. En nou gooi ik het over een hele andere boeg, geen illegale software meer. Maar mag ook niks kosten :-), dus… OpenSource.

 

2 gedachten over “?! Open Source ?! Waarom ??

  1. Pingback: Waarom ik Linux ben blijven gebruiken. | McVries.nl

  2. Pingback: McVries blogt ook mee op Win2Lin : Win2Lin - van Windows > Linux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.