Podcasts en de Android

Grummblll. Waarom is het zo dat elke keer dat ik mijn telefoon inplug hij anders heet? Doe ik iets fout? Het begon als 4 GB Schijf, werd 201A-9887 en het eindigde uiteindelijk als een vierkantje met 4 rondjes erin. Maar, ik wil zelf bepalen hoe dat ding heet. Maar hoe? Op windows en op de Mac kun je hem gewoon hernoemen, maar dat heb ik hier nog niet gevonden. Of nee, toch wel 🙂
Luisterend naar de GoingLinux.CoM podcast, werd mij de oplossing aangereikt. GParted. Deze staat onder beheer, en anders is hij zo geinstalleerd. En als je deze runt, dan kun je de gekoppelde SD kaart kiezen en in het vakje label de naam aanpassen. Dat wijzigt het mountpoint ook, das weer handig voor het scripten en het wijzigt de naam op je desktop. En dat ziet er weer leuker uit!

9 gedachten over “Podcasts en de Android

 1. mcvries

  Yeswel, ik heb banshee geprobeerd, met de readonly bug, rythmbox kan het ook, maar ziet er wat mij betreft wat ‘rommelig’ uit, hé, iedereen zijn voorkeur!

  Ik ben nu (letterlijk, nu!) met gpodder bezig. Gpodder is licht, eenvoudig en overzichtelijk. Wat op mijn kleine scherm wel erg prettig is.

  Hier mee download ik de podcasts en sync ik ze met de Droid.
  Ik had op android een mooie ‘standalone’ applicatie, die alles zelfstandig deed. Maar gottegot, daar werd de telefoon zo traag van.

  Dus nu: podcasts syncen met gpodder, syncen met de telefoon, (Hier heb ik een heel eenvoudig scriptje voor gemaakt, op basis van rsync) afspelen op de standaard mediaspeler van android. Voorlopig doe ik het zo.

  Tot ik weer wat leukers tegenkom 🙂

  Reageren
 2. knightwise

  Dit is mijn podcast script, het copieert de laatste afleveringen van al mijn podcasts die Gpodder heeft gedownload naar mijn Android telefoon (SD kaart) Door de Date functie te gebruiken maakt hij ook mooi een foldertje aan met als naam de dag van de week, zo weet ik hoe “vers” mijn podcasts zijn. Thanx voor de Gpodder tip btw, was het laatste stuk in mijn puzzel.

  #!/bin/bash
  IFS=$’\t\n’
  rm -r /media/DESIRE/Music/Podcasts
  mkdir -p /media/DESIRE/Music/Podcasts/`date ‘+%a’`
  chmod -R 777 /media/DESIRE/Music/Podcasts
  PODCASTS=/home/SHARED/PODCASTS/*
  DESTINATION=/media/DESIRE/Music/Podcasts/`date ‘+%a’`/

  for path in $PODCASTS
  do
  SOURCE_PATH=`ls -rt $path | tail -1`
  echo “Source path: $SOURCE_PATH”
  cp -av “$path/$SOURCE_PATH” $DESTINATION
  done

  Reageren
 3. McVries

  Ondertussen ben ik Google Listen aan het testen, Google Listen installeer je op Android, de abbonnementen beheer je via Google Reader op het web. De telefoon download zelf, ergo: draadloos je podcasts beheren!

  Komt binnenkort hier wel een review/uitleg van.

  Reageren
 4. McVries Bericht auteur

  En voor de volledigheid:

  #! /bin/bash
  chmod 777 /home/mcvries/gpodder-downloads/ -c -R;
  /usr/bin/rsync -travz –del /home/mcvries/gpodder-downloads/* /media/DROID/Music/;

  Is het script dat ik gebruik(te) icm gpodder. Minder Slick dan die van Knightwise, het wordt gewoon in directories met de albumnaam opgeslagen.
  De bugfix voor Banshee zit hier ook nog bij in. (het readonly downloaden van de podcasts)

  Reageren
 5. knightwise

  If you use Gpodder you can set

  gpo update

  at the beginning of the script to have Gpodder update and download all the new shows before the Rsync or Cp command commences.

  Reageren
 6. McVries

  Tanx! If Google Listen fails, i might revert to the scripting and include gpo update.
  (Sounds very much like the grouppolicy update command from win by the way)

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.