PodMuziek

En ben ik dan nog niks tegengekomen wat niet werkt? Jazeker wel, tot dusver mis ik 1 programma echt en dat is Itunes.

Itunes houdt mijn muziek bij elkaar, plaatst de teksten in de bestanden en werkt al met al redelijk prettig. Op OSX dan, op windows vindt ik het persoonlijk niet vooruit te branden. Nu gebruik ik RythmBox en dat werkt op zich ook prima. Managed de bestanden, laat plaatjes zien en doet voor zover ik weet niks met de lyrics, maar heel eerlijk, die lees ik eigenlijk nooit. Maar makkelijk de Ipod Touch beheren, dat zit er voorlopig niet in. Maar ik zoek nog even verder, want ik wil natuurlijk wel graag een applicatie die ‘overlegt’ met mijn mp3 speler, zodat ik en hij allebei weten waar we in welke podcast gebleven waren…

Wat heb ik tot dusver wel voor elkaar? Om te beginnen heb ik een jailbreak op de ipod los gelaten en wel die van Spirit. Wel een windows applicatie, maar deze werkte in ieder geval op de mijne goed.

Na de jailbreak heb je Cydia op een van je schermen staan en hiermee heb ik OpenSSH geinstalleerd. Via de instellingen op de Ipod het ip adres van de Ipod achterhaald (deze ook meteen vastgezet in de dhcp server, zodat hij altijd dezelfde krijgt en de DNS server aangepast) dus de Ipod is te pingen op ipadress of op naam, nl.. Ipod.

En hierna OpenSSH geinstalleerd (Screenshots helemaal onderaan.)

Dankzij openssh kun je via Sftp verbinden met de ipod.. Hmmm idee…. Standaard kent Ubuntu gtkpod Ipodmanager en deze herkende mijn Ipod. Rechtermuistoets op de Ipod in deze applicatie en dan zie je dat hij gewoon een pad verwijzing gebruikt naar de plek waar de Ipod gemount is. Applicatie afgesloten en via sftp op de Ipod ingelogged, het mount pad hier van opgezocht en dit pad gekopieerd. Ipod weer met een kabel aangesloten en de gtkpod Ipodmanager opgestart. In de eigenschappen van de ipod het mount pad vervangen door het mountpad wat ik zelf heb aangelegd (via wifi over sftp) en vanaf dan kun je de Ipod draadloos syncen. Alleen wel erg langzaam.. Misschien moest ik maar eens omzien naar een andere speler, die bijvoorbeeld ook OGG aankan. Zeker toen bleek dat de MuziekApp op de Ipod na deze actie consequent bleek te crashen… Beuh..

En toen? Toen weer terug naar RythmBox en nadat ik de Ipod een keer helemaal opgechoond had met een paar podcasts begonnen en drie of vier albums. En eigenlijk werkt dat net het zelfde als Itunes, alleen wel langzamer heb ik het idee. De applicatie zelf niet, maar het naar de ipod kopieren wel. Maar.. Je bent wel van Itunes af.

Screenshots vh installeren van OpenSSH op de ipod:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.