Gniffel….

Een HP Probook 5320m en Macbook Pro (met alles drop en dran (3k€+) naast elkaar tegelijk firefox starten… Onder windows verliest de hp ruimschoots. Maar onder ubuntu.. SMILE!!!! Dan wint Ubuntu dus eigenlijk he, niet de HP.

12 gedachten over “Gniffel….

 1. DenBolle

  Die ervaring had ik ook inmiddels. Een oudere pc die door de gebruikers als super traag werd ervaren bleek op ubuntu en sneller geinstalleerd (ca. 25 min) en performed prima. Wat mij opviel was afsluiten van die machine.
  Windows een hele tijd bezig, en ubuntu binnen een 30 seconden plat en stil.

  Reageren
  1. mcvries

   Ja, same here. Mijn Linux machine sluit sneller af dan de virtuele windows machine die er op staat. Maak je nou echter permanente verbindingen naar netwerk schijven, dan duurt het wel wat langer moet ik zeggen.

   Reageren
 2. She

  De Mac moest meer scherm vullen, vandaar.
  Ja, mijn Mac ja, die met de verlichte toetsen 😉

  Reageren
  1. DenBolle

   Sterker… dat verlichte toetsenbord is een marketing trucje. Hoeveel knopjes zitten er op? En allemaal vanonder verlicht.
   IBM deed dat jaren geleden al, alleen snuggerder : een lampje in de rand van het scherm wat op het toetsebord scheen. Kon je ook nog iets lezen als je dat op het toetsenbord legt….

   Reageren
  1. DenBolle

   Sterker… IBM is alive and kicking. Op een beurs waar een stoere systeembeheerster stond uit te leggen hoe de nieuwe I-series werkten liet ze me achter de schermen een terminal zien waarmee het mainframe open lag. Op dat mainframe draaide os/390 (idd oud!) waarop met een aantal interne IBM tools diverse AIX, linux, OS/2 (Warp) en zelfs windowssysteem draaiden. Allen in eigen segmenten en super snel.
   Dusseh.. toch op de een of andere manier mń hard wel aan die reuzen verpand.

   Reageren
 3. mcvries

  Offtopic:
  Directeur van IBM: De wereldmarkt voor personal computers? Nou, als dat er 5 zijn dan houdt het wel op!.

  (tis wel ff geleden, maar toch)

  Reageren
 4. She

  Offtopic2:
  Inderdaad, hij was niet doorspekt met visie en de marketing voor de machines die wel werden aangeboden was ook niet om naar huis te schrijven.
  Ontopic:
  Een browser hoeft van mij niet snel (op de milliseconde) te starten. Ik vind het dan interessanter om een zwaar pakket te ziet starten en draaien (zoals PS). Uitdaging?

  Reageren
  1. mcvries

   Nou als het dan een PS variant mag zijn en niet PS zelf.
   Hoewel, PS4 schijnt het goed te doen onder wine…

   Tegenuitdaging: Als ik de PS variant (Gimp of zo) gebruik, dan is dat van mij. Is nl. OpenSource en ik heb het gedownload. Gratuit!

   Wat betaal je tegenwoordig voor PS?

   Reageren
 5. She

  Het ging niet om de kosten, het ging om een even zware belasting.
  Maarreh… PS en de suites zijn idd veel te duur om “even” te kopen.
  Dus komen we op het volgende punt: benaderen de aangeboden open source-paketten (bijvoorbeeld varianten op Word, PS, Excel etc) de functionaliteit van het originele pakket?

  Reageren
  1. McVries Bericht auteur

   Als ik voor mezelf spreek, ja! Ik werk zonder problemen samen met anderen die of op de mac of op windows met documenten werken, en ik heb nog nooit gehoord dat het niet goed ging, of dat het niet werkte. En dat was de vorige keer dat ik linux probeerde wel anders, toen zou ik linux niet aangeraden hebben voor dagelijks gebruik, maar dat durf ik nu echt wel aan!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.