Evernote, Nevernote & OneNote

Als onderdeel van Microsoft Office kun je de briljante applicatie OneNote installeren. OneNote maakt screendumps, ordent aantekeningen en fragmenten van het web, koppelt foto’s en is in staat door te linken naar bestanden, lokaal en op het netwerk. En ik heb OneNote altijd met plezier gebruikt. (Maar om het los te kopen voor de 109€ die ze er voor vragen. Ik vind het een hoop geld) En daarbij, OneNote onder Linux (of mac) bestaat niet. Ik had dat opgelost door onenote in een virtuele machine te draaien, maar ik bleef mijn oren en ogen openhouden voor een alternatief.In eerste instantie heb ik gekeken naar Basket. Basket is een linux applicatie voor de KDE desktop, die ook prima werkt onder een Gnome desktop, en kan een aantal dingen die OneNote ook doet. Snippets (screen captures) en links samenvatten in notitieblokken en dergelijke. Groeperen en weergeven, het zit er allemaal in. Alleen ik kon de ‘Print’ knop niet vinden. Nou snap ik dat dat niet past in het Papierloos Werken concept, maar toch, soms moet je wel. Wel, al met al, een prima oplossing en ik heb er een poosje prima mee gewerkt.

En toen kwam, via de tech45 podcast, kort even Evernote ter sprake. Evernote is een notitie tool, met webbased ondersteuning. Klikkie Here. En de functies die ik zoek, fragmenten knippen en notities groeperen in boekjes en inzien en wijzigen, het zit er allemaal in! En het is te downloaden voor Android, Windows ,Mac en… En… AWwww Sucks!! Niet voor linux !? Nee standaard niet, en ik zat al te denken over het gebruiken van de webversie, toen ik het volgende vond : Nevernote.

Nevernote lijkt veel op de eerder genoemde applicaties, OneNote, Basket en Evernote. Een voordeel ten opzichte van OneNote en Basket, het werkt samen met evernote! Op mijn windows werkplek kan ik evernote gebruiken, op de linux machine nevernote, en vanaf de Android telefoon kan ik er notities aan toe voegen en de bestaande lezen! En die gegevens worden allemaal centraal gesynchroniseerd. Vooralsnog voor mij een prima oplossing!

 

3 gedachten over “Evernote, Nevernote & OneNote

 1. McVries

  Met Gdocs bedoel je google docs neem ik aan, die gebruik ik zelf ook. (Niet heel regelmatig/intensief) Maar een notitie tool, zoals nevernote/onenote, gebruik ik regelmatig in vergaderingen en brainstorm sessies. Ze zijn meer bedoeld om ideeen/teksten/plaatjes te vangen en te ordenen dan om documenten te maken. En daarna gebruik je het als naslag werk om het uit te kunnen werken.
  En dit werkt ook allemaal offline, geloof het of niet, dat ben ik nog wel eens.
  Gebruik jij google gears oid om offline verder te kunnen? (Is dat nog steeds slechts voor de tekstverwerker trouwens?)

  Reageren
 2. FF

  GDocs is inderdaad Google Docs.

  Ik gebruik zelf Catch op mijn androidphone. Eigenlijk alleen voor krabbels en niet voor echt gebruik.

  Ik gebruik geen Google Gears (althans niet bewust ;)) en heb verder ook geen koppeling tussen online en offline. De paar documenten die ik schrijf zijn meestal thuis en worden opgeslagen op een netwerkschijf die weer gesynchroniseerd wordt met Dropbox.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.