Office 2003 vs Libre Office

Ongefundeerd MicroSoft Bashen, dat was ik niet van plan! Maar zo nu en dan.. Dan moet mij wel even wat van het hart. Is misschien her en der wel reeds opgevallen. *Plichtmatige Smiley*.

Maar bij het beantwoorden van een aantal vragen van potentiele leveranciers liep ik wel even vast op Excel. Ik heb een aantal vragenlijsten ontvangen, in excel en in een gescand PDF, en die moeten in een enkel document beantwoord en teruggestuurd worden. Voor de volledigheid maak ik een nieuw document waarin alle vragen en de antwoorden bij elkaar staan. Klaar als een klontje, van en naar excel, dat zou toch geen probleem moeten zijn!Hoe vreemd keek ik dan ook op dat bij drie keer plakken vanuit een en hetzelfde document, in cellen die ik van tevoren exact dezelfde eigenschappen had gegeven, ik drie keer een ander resultaat kreeg! Eén keer liep de tekst over de horizontale cellen uit, één keer liep de tekst verticaal uit, maar dan achter de onderliggende cellen. En 1 keer past excel de cel netjes aan, plakte de tekst er in. Zoals het hoort. Mild geïrriteerd open ik libre Office, en vanuit dezelfde documenten doe ik dezelfde handelingen. Met 1 uniform resultaat. Libre Office ziet er misschien niet net zo gelikt uit als office 2010, maar het werkt op z’n minst beter dan Office 2003. En dat vind ik niet gek voor een Open Source en gratis pakket.

4 gedachten over “Office 2003 vs Libre Office

 1. DenBolle

  En Libre office is van?

  Ik zelf zit nog te zoeken naar een soort van ‘default’ office pakket, en gebruik dus nu (indachtig de koppel verkoop van ubuntu) de open office versie.

  Reageren
 2. McVries Bericht auteur

  Openoffice is in handen van Oracle gekomen en toen hebben een aantal developers een fork gemaakt, Libre Office. Nu heeft ondertussen Oracle het OpenOffice pakket aan the Apache Foundation gegeven, maar dat schijnt licentie technisch toch niet handig te zijn. Nieuwe versies ubuntu hebben dan ook LibreOffice aan boord.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.