Podcasts from the Cloud!

Juize, Gpodder, Itunes, Banshee, Amarok, Banshee nog een keer, Gpodder v. Linux en nu… Google Listen? Is dit dan de laatste, ultieme oplossing?

Ik heb even zitten rekenen, maar ik luister geloof ik 6 jaar naar podcasts. (Give Or Take). En het rijtje hierboven laat de verschillende applicaties zien die ik er voor gebruikt heb. En dan denk ik dat iTunes de meeste gigabytes heeft verstouwd, in combinatie met mijn iPod Touch 1-st Gen.

Maar laten we bij het begin beginnen. 

Een podcast is een (radio) programma, opgenomen om later af te luisteren hoe en waar jij dat wilt. Het gros gewoon in MP3 formaat, soms uitgebreid met wat extra info, zoals plaatjes, weblinks en dergelijke. En een Podcast is pas een Podcast als er een Feed voor is. Even een practisch voorbeeld: Tom and Larry van de GoingLinux podcast maken elke 14 dagen een uitzending die ze opnemen in mp3 formaat. Ze plaatsen het op internet en mijn iTunes controleert bijvoorbeeld elke dag of er iets nieuws is. En zo ja, dan download iTunes de aflevering en de eerstvolgende keer dat ik mijn ipod aansluit wordt deze aflevering op de Ipod gezet. Nadeel hiervan vind ik: de kabel! Ik moet fysiek mijn Ipod aan MIJN computer hangen om de episodes te synchroniseren. En elk X-aantal keer dat ik hem aansluit wordt er een backup gemaakt van de Ipod en als dat net gebeurt als ik haast heb zit ik toch wat ongedurig te wachten. (Ja, synchroniseer dan niet op het moment dat je net weg moet… Klopt, Waar, Goed bedacht, maar ik redeneer vanuit de gedachtegang dat de technologie voor mij moet werken en niet andersom, dankuwel.

Dus verder gekeken. Nou zag je in de voorgaande posts al dat ik de mogelijkheden van Android hiervoor aan het bekijken was, en nou heb ik het volgende gevonden:

Google Listen is een van de producten uit het google Lab, en die gebruikt de Internet verbinding (Wifi only als je wilt) van de telefoon voor het synchroniseren van Podcasts. Kortom, geen kabel meer! Hoe? (Voorwaarde: je hebt een Google Account en wilt deze hier ook voor gebruiken.)

  1. Download Google Listen voor Android. Zoek in Listen een willekeurige podcast op en abonneer je hier op. Dit is omdat ik geen van  mijn podcasts kon vinden in listen, maar je moet er minimaal 1 in je lijst hebben staan voor stap twee.
  2. Ga naar Google Reader. In het linker venster heb je een extra tab, Listen Subscriptions. Alles wat hier in staat, komt ook naar voren in Google Listen op je telefoon.
  3. Importeer je podcasts feeds in Listen Subscriptions (knop bovenin ‘een abonnement toevoegen’) en controleer je telefoon. Daar staan ze hoogstwaarschijnlijk er al tussen.
  4. Klaar

Dat was het voor mij eigenlijk. Listen haalde van al mijn feeds keurig de laatste episode op en ik kon ze afluisteren. Onder de instellingen heb ik wel aangegeven dat hij elk uur moet synchroniseren, maar slechts bij 1: Wifi verbinding en 2:laadstroom aanwezig. Kortom, ’s nachts. The man in the middle is weg, ik kan het vanaf waar dan ook beheren en gebruiken en nou doet de wifi kaart in mijn Droid ook nog wat zinnigs!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.