Eigen Schuld, dikke b…..

Hoewel, eigenlijk niks aan de hand. Wat’s Kebeurt?

Nou, ik had een rondslingerende USB stok, waar ik dacht dat een Live CD van Fedorah op stond. En daarmee startte ik mijn computer op. Ah well, lang verhaal kort, het was geen Live CD, maar een installatie disk. En bij de melding „Installing LVM manager on HDA“ realiseerde ik me dat pas ten volle. En nee, eerlijk hij heeft geen enkele „Weet U het zeker ?“ vraag gesteld.

Installatie afgebroken, en heel, heel heeeeeel mijn HD was leeg. Een soort van zwart Data gat. Ik schiet in de herstelmodus en begin met inventariseren… Wat mis ik?

Om te beginnen de originele herstelpartitie van Hp en de Windows partitie. Boeie, die gebruik ik al maanden niet meer. Mijn Linux machine, maar daar heb ik nog een installatie USB disk voor… Mijn eigen data… Nou een gedeelte staat in dropbox, Evernote synced ook via internet, mail staat op de server (imap) mijn foto’s heb ik thuis gebackupped en mijn muziek ook…

12:30 USB stick erin, installatie begint.
13:00 De machine is helemaal klaar en geupdated.
13:04 OpenOffice is eraf
13:10 LibreOffice staat erop.
13:30 Dropbox/Evernote/Gimp/Evolution/Skype/Awn/Compiz zijn geinstalleerd.
13:45 Verrek, met Back in Time had ik ook nog backups gemaakt, 5 GB aan ebooks en 3 GB aan afbeeldingen tussen de bedrijven door weer teruggezet.

Vanaf 13:00 werk ik er dus ook al weer volledig op als systeembeheerder en regelneef. En door Ubuntu One, DropBox en Evernote ben ik weer in no time op stoom, ik heb mijn scripts, aantekeningen en documenten allemaal al weer terug.

Des Avonds thuis een virtuele machine bouwen met windows….
20:00 Installatie begint, onder Oracle Virtual Box vanaf een iso.
20:15 Installatie klaar, Reboot, Installatie herstel begint spontaan.
Opnieuw!
20:35 Windows staat erop
21:29 Updates zijn gedownload, 4 reboots
21:37 Office geinstalleerd, 2 reboots
21:45 Spontane Reboot?
21:50 Internet Explorer begint te mekkeren, ik heb ineens versie 9 (Mooi trouwens)
22:00 Updates geinstalleerd, we moeten nu echt rebooten.

En ik heb er nog niks op kunnen doen…

5 gedachten over “Eigen Schuld, dikke b…..

 1. FF

  “13:30 Dropbox/Evernote/Gimp/Evolution/Skype/Awn/Compiz zijn geinstalleerd.”

  Ik ben altijd veel tijd kwijt aan alle applicaties die ik (nog) wil gebruiken / terug wil en de instellingen die ik hiervoor had gemaakt.

  Moet toch eens gaan kijken waar Fedora alle settings opslaat i.p.v. alleen /home/ te pakken 😉

  Reageren
  1. McVries Bericht auteur

   Slaat fedorah de settings niet op in je home dan? Ubuntu doet het met hidden folders in de home directory, daar staan alle settings in.

   Reageren
    1. McVries Bericht auteur

     Ik heb dan in ieder geval dit Blog nog om op terug te vallen, zoals het automatisch mounten van netwerkschijven weet ik niet compleet uit het hoofd.

     Reageren
 2. DenBolle

  Echt herkenbaar. Ten behoeve van de Knarren en een vriendin eens een setje laptops (4x) geinstalleerd. Affijn avond en weekend naar de filistijnen. Een eigen laptop onder ubuntu was in ca. 40 min up and running op het netwerk.

  En dan heb je dus een echt systeem waar je al mee aan de slag kan, en niet zo’n halfwas windows systeem, met hoge kosten voor dure software….

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.