Bloggen over Linux

De insteek was dit te gebruiken als een soort van dagboek voor een linux ontdekker, maar wat nu? Ik draai naar volle tevredenheid op ubuntu 10.10, ik heb een aparte partitie waar nu de laatste release van Linux Mint op draait, en ik heb een ritsje virtuele machines klaar staan om te testen, om te studeren en om te ‘pielen’.

Eigenlijk had ik verwacht, “net als vroeger”, dat ik allerlei obscure software zou gaan beschrijven, allerlei hardware problemen zou tegenkomen, ingewikkelde scripts zou moeten gaan zoeken of schrijven, maar ondertussen, niets van dat al. Het werkt gewoon. Ik zou het wel kunnen doen, maar de insteek was nu om dit als een soort van power user te gaan benaderen, en met power user bedoel ik dan iemand die net een beetje meer tech savy is dan de gemiddelde. Het gros van de posts op dit blog gaat eigenlijk net te ver voor deze insteek realiseerde ik me laatst.

Uiteindelijk kom ik voor een normale gebruiker hier op de volgende handleiding:
Download ubuntu, lees de bijgeleverde documentatie en doe het gewoon. En als je het niks vindt kun je zo weer terug naar windows.

2 gedachten over “Bloggen over Linux

 1. McVries

  @FF, tis zeker niet bedoeld als een Turn Off, ik vind het een eerder een groot succes.
  Het werkt, het werkt goed en het werkt altijd. Daar kan ik wel heeeeel veel over schrijven, ik ben er zelf nog niet klaar mee, maar is dat voor d’n lezer (de beginnende user) wel zo interessant?

  Ik stop trouwens echt niet met het blog, dat zeker niet! Miss een beetje een andere approach dat wel.

  Draai jij onder Fedorah, met Gnome-Shell misschien al?

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.