BuzzWord : The Cloud / OwnCloud

DropBox, Icloud, GoogleDoc’s, Office 365, Ubuntu One…

Voor mijn dagelijkse cloudbehoefte heb ik al een hele tijd DropBox tot mijn beschikking, maar als je het nieuws een beetje volgt dan weet je, das niet zo heeeeel veilig. En nou ben ik wat verder gaan kijken, maar alle cloudservices delen 1 ding. Je data is ‘elders’ en niet onder jouw beheer. Nou is dat op zich voor mij niet zo’n probleem, maar ik kan me voorstellen dat het voor bedrijven een risico factor is. Nu zijn we OppeSaak bezig met de ipads en het papierloos werken. Mooi man ik zie alle collega’s op verjaardagen en partijen het apparaat al showen, muziek, films, foto’s en …  Nou ja, daar zal het wel ophouden, maar we gaan het zien. Ik gebruik nu zelf dropbox om mijn documenten beschikbaar te hebben, DocsToGo opent de word en andere MS documenten prima, dus ik ben best een tevreden gebruiker. Maar ja, het kriebelt een beetje, ik heb een dedicated server, ik heb 50 Mbit up en down, dat moet ik toch zelf kunnen!

Nu is er OwnCloud, Opensource en eenvoudig, draait als een webservice, is makkelijk te installeren en is nog volop in ontwikkeling.

Voor een korte uitleg en installatie voor de zelfdoeners onder ons : http://owncloud.org/

En ondertussen heb ik dit zelf ook aan de praat, en het lijkt leuk. Wil je eventueel meetesten op deze installatie, dan lees ik dat graag in de comments.

En voor de vraag die ik elders heb ingeschoten: UbuntuForum

 

 

3 gedachten over “BuzzWord : The Cloud / OwnCloud

 1. FF

  YES het is er.

  Hier zit ik al een tijdje op te wachten.
  Aan de andere kant.. Dropbox via de browser en op je phone is ook wel luilekkerland hoor. Spideroak kan hier nog niet tegenop.

  Reageren
 2. mcvries

  dropnox heeft duidelijk zijn voordelen, automatisch syncen en dergelijke.
  Maar met owncloud heb ik door symlinks wel de beschikking over al mijn data. Vanaf mijn eigen computer deed ik dat al via sftp, maar vanaf een openbare computer kan ik dat nu ook. Kan handig zijn.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.