Wat is de overeenkomst tussen een Ipad en Ubuntu?

Nou staan we aan de vooravond van de introductie van de Ipad als zakelijk apparaat. Ik gebruik hem inmiddels al wat langer en ben er niet ontevreden over. (Dit stukje typ ik bijvoorbeeld op de pad, dankzij een kensington keyboard is het niet minder dan een laptop). En ineens schiet het door mijn hoofd, tis net ubuntu….

Hoe bedoel ik dat? Als je er wat tijd insteekt kun je er vrijwel alles mee.. En als je dat niet doet, dan is het maar een net niet apparaat. Zelfde geldt voor ubuntu. De windows gebruiker die ‘netwerkkabel’ maar een moeilijk woord vind zal nooit van windows afstappen. ‘Word’ is tekstverwerken, ‘Outlook’ is email, ‘Outlook’ is ook agenda trouwens, ruik als beheerder het verschil maar, en ‘Mijn bestand’ kan van alles betekenen, van harde schijf tot een mapje met foto’s, via de Home folder naar de tweede partitie. Die mensen willen zich er niet in verdiepen, en hoewel je op ubuntu alles kunt wat je maar wilt zul je bijvoorbeeld toch je vocabulair wat moeten uitbreiden, aanvullen en verdiepen. En dat is vaak teveel moeite, dus de overstap is dan eigenlijk al bijna onmogelijk. Zacht gnuivend denk ik dan wel eens dat ze de malware eigenlijk ook een beetje verdienen.

En ik zie zometeen de discussies al voor me bij de helpdesk, mensen die verstoord bellen omdat hun bestand in outlook het niet doet. En pas na minutenlang doorvragen gaan we horen dat ze het over hun ipad hebben… Glorious days lay ahead!

4 gedachten over “Wat is de overeenkomst tussen een Ipad en Ubuntu?

 1. FF

  1998.. zomaar een helpdesk van een internetprovider… klant belt met verbindingsproblemen… vragen wat voor computer hij heeft (Mac of Windows)…
  Klant heeft Windows
  Ga naar ‘deze computer’ en klik op de rechter muisknop…
  Klant heeft maar 1 muisknop
  Zoeken, doorvragen enz.
  Na ruim een kwartier kom je er dan achter dat de klant een Mac heeft met daarop Windows geïnstalleerd…

  Zoiets bedoel je? 😀

  Reageren
 2. mcvries

  inderdaad, in die hoek moet je het zoeken. ik blijf me er namelijk over verbazen dat mensen wel staan te springen om van alles ‘te hebbe hebbe’, maar dat het idee dat je er dan ook wat voor moet doen er niet in zit.

  De opmerking, ‘Oh nee, dat is me veel te technisch!’, als je iemand probeert uit te leggen hoe ze hun eigen probleem kunnen tackelen, waarna ze glimlachend blijven staan met het idee dat jij dan wel even voor ze inlogt, het vinkje zet en dat dan vanaf nu elke week gaat doen, wekt bij mij een milde irritatie op 🙂

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.