Dubbel Om..

Dubbel om!

Als aanvulling op de vorige post….

Ik zet hier nog neer dat ik niet over ga op mijn werk naar unity/11.10, want ik heb teveel scripts en apps en natuurlijk mijn mail en mijn virtuele machines. Nou daar heb ik me niet aan gehouden, eigenlijk was ik de dag na de vorige post al helemaal om. Ik was het gemak van linux even vergeten….

Laat me dit eens verduidelijken en uitleggen. Eerst eens terug naar ‘ervoor’.

Ik heb een laptop, die ik op het werk als werkplek gebruik en die ik gebruik voor thuiswerk en privé. Nou draait deze machine al een hele tijd alleen maar Linux, maar hij is wel dualboot. Ik heb drie partities, één Swap Partitie, één Grote Partitie en één kleine partitie. (3GB/447GB/50GB) Grub is de bootloader en laat mij kiezen tussen Ubuntu 10.10 (Grote P.) of Linux Mint (Kleine P.)
Ubuntu 10.10 gebruik ik voor alles en Linux Mint om eens naar te kijken. Het is mijn hobby/knutsel/test schijf.

Nu terug naar ‘de overgang’.

Ik heb de iso gedownload, deze op een USB disk geschreven en ik reboot en laat de ‘Live CD’starten. Ik selecteer de kleine partitie en de installatie begint. Linux Mint verdwijnt geruisloos van het systeem en wordt overschreven door de laatste versie van Ubuntu. Als swap partitie kies ik de swap partitie die al bestaat en ongeveer een 40 minuten later log ik in op mijn ‘Test Machine’. Ik ga unity bekijken er aan wennen en bekijken of het iets voor mij is.

Nou, dat kostte me ongeveer een half uur! Ik heb wat sneltoetsen gevonden voor het werken met unity, ik schakel gezwind tussen de applicaties en alles start mooi vlot op. Geen hickups. Geen gestress. Mooie, snelle desktop, erg leuk voor thuis denk ik nog.

Next day.

Ik kom binnen op kantoor, plof mijn spullen op mijn bureau, start de machine op en ga koffie halen. Tegen de tijd dat ik weer terug ben draait 11.10 al en ik log in. Ik haal “Remmina Extern Bureablad Client” uit de repo’s en ik log in op de verschillende servers en ik ga aan het werk. Thunderbird werkt al, maar mijn ‘Regels’ nog niet. (Of heten dat filters ondertussen?) Om die nu allemaal met de hand weer in te gaan voeren… Hmm, wacht eens, dat kan makkelijker. Ik dubbelklik op het grote volume (mijn ‘werksysteem’ dus en ik browse naar mijn home directory. Ik kopieer de ‘.thunderbird’ folder naar mijn nieuwe home en ik start Thunderbird op. Nou dat was de migratie. Meteen kopieer ik de map met scripts naar mijn nieuwe home dir en test ze. Dat werkt ook. Hmmm. Bookmarks? Altijd een crime om je Bookmarks opnieuw aan te maken. Maar ja, Chrome en Firefox syncen die automatisch dus dat was al klaar. (ja, daar heb ik wel een appletje voor moeten installeren). Nou, mijn windows (virtuele) machine! Dat kan natuurlijk niet zomaar. Of wel? Nou, na de installatie van vmware player, er was nl ook een nieuwe versie 4.0, kon ik die zonder verder poespas gewoon opstarten.
Tussen de bedrijven door ben ik dus in ongeveer een kwartier gemigreerd naar de nieuwe machine.

Blijft mooi spul dat linux.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.