OpenShot (op SolusOs)

Ubuntu Software Centre

Ondertussen werk ik een volle week op SolusOs en het is een goeie vervanger/concurrent/aanvulling op Ubuntu. Toegegeven, het Software Centre op Ubuntu is een heel stuk gelikter, en je vind er makkelijker software alleen al door de uitgebreide plaatjes. Maar als je toch al weet wat je hebben wilt dan is de software manager op SolusOs toch ook wel heel functioneel.
Nu had ik al wel een klein beetje ervaring met openshot, maar ik kreeg ineens een excuus om enthousiast aan video bewerking te gaan doen. Dankzij de surveillance camera van DenBolle had ik mooi wat materiaal tot mijn beschikking om eens wat te rommelen met video en geluid. Nu had ik er geen haast mee, maar ik heb het wel in 1 keer, in 1 poging afgemaakt. Ik zie zelf zeker nog wel wat verbeterpunten, soms mag er wel wat geluid weg, en ik zie een van de overgangen achteraf toch als ‘overdreven’ maar tegelijkertijd realiseer ik me wel dat het wel a: een beginnersproject was en b:dat het niet heel belachelijk er uit ziet. En omdat ik er absoluut geen ervaring mee heb moeten de credits dus wel naar de makers van de software gaan, dus tip van de week : Openshot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.