Herstellen van een typefout.

Eerder deze week maakte ik een aantal vergissingen achter elkaar. Ten eerste duwde ik een verkeerde bron in het bestand met de sources en ten tweede typte ik er direct achter aan: ‘sudo apt-get update’ en ‘sudo apt-get upgrade’.

En na het updaten werd mijn systeem wat instabiel, ik had vanuit de verkeerde repository de verkeerde updates laten lopen. En nu?

Mijn home directory is een aparte partitie, de installatie staat op een USB-stick en na de vorige keer dat ik mezelf zo in de vingers had gesneden heb ik nog een voorzorgsmaatregel getroffen!

Ik heb een script, met de naam ‘reinstall’ in mijn home directory staan met de volgende inhoud:
_____________________________________________________________________

sudo sh -c “echo ‘deb http://repository.spotify.com stable non-free’ >> /etc/apt/sources.list.d/spotify.sources.list”
#sudo echo ‘deb http://repository.spotify.com stable non-free’ >> /etc/apt/sources.list.d/spotify.sources.list
sudo apt-key adv –keyserver keyserver.ubuntu.com –recv-keys 4E9CFF4E

sudo apt-get update -y
sudo apt-get upgrade -y
#sudo ln -s /usr/src/linux-headers-3.0.0-ck1-solusos /lib/modules/3.0.0-ck1-solusos/build
sudo apt-get -y install turpial remmina remmina-plugin-rdp remmina-plugin-vnc remmina-gnome avant-window-navigator startupmanager gimp inkscape openshot skype audacity audacity-data mintbackup htop iotop conky-all mc unetbootin gnome-alsamixer awn-applets-c-core awn-applets-python-core awn-applets-c-dbg awn-applets-python-extras awn-applets-c-extras awn-settings awn-applets-common virtualbox-4.1 spotify-client chromium-browser keepassx samba samba-common samba-tools gparted banshee putty putty-tools recoll abiword handbrake-cli handbrake-gtk virtualbox-4.1 calibre gnome-do gnome-do-plugins
sudo apt-get autoremove -y

#Firefox: smoothweel addon
#compiz : scale, das de kiezer die alle vensters NAAST elkaar zet.
______________________________________________________________________

Dus, ik plaats de usb stick, laat hem er van opstarten en kies de juiste partitie voor de installatie (de oude installatie partitie) en laat de home partitie mounten. De installatie is na 20 minuten klaar, ik log in en start het ‘reinstall’ script. Nog 10 minuten later is ook alle software weer op de juiste plek.
/MS-bashing aan
Waarom deze post? Ik sprak vandaag een collega die een herinstallatie van de PC van zijn vrouw moest doen. Een hele avond nodig…. Ik heb dit vandaag in de lunch pauze gedaan. Fout hersteld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.