Tip voor RDP gebruikers

Linux in een windowsomgeving als beheerderswerkplek is eigenlijk ongelovelijk briljant. Ongevoelig voor virussen en oneindig flexibel. Maar je hebt wel je windows omgeving om op in te loggen en te beheren.
Om te beginnen : inloggen op een terminal server, daar zijn goeie applicaties voor zoals Remmina. Hierin kun je naar stapels servers verbindingen aanmaken, indelen in overzichten, groeperen.. Kortom een aanrader!

Maar daarnaast gebruik ik het volgende:
Op onze standaard terminal server omgeving log ik ook in, net als de gebruikers om mijn mail en agenda op dezelfde manier te kunnen gebruiken als ‘mijn klanten’. Dan hou je voeling 😉
Maar dat moet wel snel kunnen! Nou dat kan, ik heb een uitvoerbaar tekstbestand in mijn home directory staan met de volgende syntax er in :

rdesktop -uGEBRUIKERSNAAM -dDOMEIN -pWACHTWOORD -ken-us -gBREEDTExHOOGTE SERVERNAAM

En dit bestand heb ik gekoppeld aan een toetsen combinatie op de desktop. Kortom als ik wil inloggen dan is dat geregeld met twee toetsen.
(nota bene: en drie keer zo snel als de originele windows client op windows… :-S )

rdesktop is in de meeste repositories aanwezig, dus op een debian afgeleidde is : sudo apt-get install rdesktop voldoende als je hem nog niet hebt.

Een gedachte over “Tip voor RDP gebruikers

  1. C B

    rDesktop! Super fijn RDP’je idd! Ik heb hem toen met een project ontdekt en het verschil tussen de native cliënt en rDesktop is echt enorm!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.