Evernote in wine op Ubuntu 12.04 dankzij PlayOnLinux

Evernote, een allround notitie tool,  is te vinden op www.evernote.com en biedt een client voor Mac, Windows, Ios en Android aan, maar niet voor Linux. Nu heb ik een hele tijd met Nixnote gewerkt, een opensource native linux kloon, maar ik miste iets. Ik ben nl premium gebruiker en één van de grote voordelen in evernote is tekstherkenning, OCR. Alle foto’s, visite kaartjes, webclips die ik via de iphone, email of de webclipper in chrome er in zet zijn op alle systemen, behalve linux, doorzoekbaar op tekst. En dat wil ik toch wel erg graag…

Ik heb evernote een aantal keren onder wine proberen te installeren, maar dat liep of heel erg traag tot nu toe, of het werkte eenvoudigweg niet. Tot ik op G+ een opmerking tegenkwam over PlayOnlinux, Wine 1.4.0 en de laatste versie van evernote…. Ik heb het geprobeerd en het werkt! De 1.4.0 versie van wine die standaard in Ubuntu zit heeft een afwijkende library die het voor bijv. Evernote in wine onmogelijk maakt om te verbinden naar de server, maar de versie in playonlinux doet het wel.

En hoe doe je dit? Ga eerst naar www.evernote.com en download de windows versie.

Terwijl de download bezig is installeren we PlayOnLinux. Zoek in het software centrum op playonlinux of typ in een terminal : sudo apt-get install playonlinux

Start playonlinux op en installeer via playonlinux de 32 bits versie van wine 1.4.0

Ga naar hulpmiddelen, Wine versies beheren. In het volgende venster kies je de x86 tab, klik links op 1.4 en klik op het pijltje naar rechts in de midden balk.

Mocht 1.4 er al staan, dan is dat de versie die in de ppa van ubuntu staat, deze werkt NIET met evernote. (Dus eerst deinstalleren!!)

 

 

 

 

Playonlinux download 1.4 en installeert hem naast de andere versies die je eventueel al hebt of later gaat installeren. Je kunt namelijk per applicatie kiezen welke versie van Wine er voor gebruikt moet worden.

En nu evernote installeren! In het hoofdscherm kies je de plus in de balk, ‘Installeren’ en in het nieuwe venster : “Een niet in de lijst opgenomen programma installeren:

 

De Wizard begint….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebruik een andere versie van wine!!

Hierna selecteer je de juiste versie, 1.4.0

Blader naar je gedownloade executable en klik volgende.

En als het goed is krijg je licentie overeenkomst. We zijn er bijna.

 

Mocht je al een account hebben, dan kies je rechtsonder het tweede tabje “Heb al een account”en hij zal beginnen met synchroniseren.

PlayOnlinux plaatst een snelkoppeling op je bureablad en daar ben ik zelf niet zo happig op. Ik heb de snelkoppeling verplaatst naar een mapje in mijn home directory en vanaf daar in de unity bar gesleept, zo heb ik evernote altijd bij de hand!

Noot: Krijg je bij het starten de melding dat hij niet kan verbinden naar de server, dan heb je de verkeerde verie van wine actief voor dit programma!

 

2 gedachten over “Evernote in wine op Ubuntu 12.04 dankzij PlayOnLinux

  1. Pingback: Kampen en vooringenomen jojo’s | Linux op de PC – Ubuntu 12.04.1 en SolusOs

  2. Pingback: Evernote+Ubuntu = Everpad | McVries blogt OpenSource.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.