Schaal functie in unity, met de muis, ook na een reboot!

Een van de bewaarde Compiz functies in Unity is de ΅Schaal” functie. Met een druk op de knop, nou ja, knoppen (Super W) spreiden de applicaties die je geladen hebt zich als miniaturen op je desktop. Je kiest degene die je wilt gebruiken met de muis en je kunt verder. Hartstikke mooi, en zeker als je een hele hoop applicaties open hebt staan werkt het vaak sneller dan de ALT TAB methode. Nou is het zo dat ik deze functie van oudsher al in Linux gebruik, maar dan met de muis. In voorgaande versies gebruikte ik Compiz Config Instellingen Beheer en koppelde ik deze functie aan de rechteronderhoek voor de muisaanwijzer. Resultaat : Als je je muisaanwijzer in de rechteronderhoek houdt, dan verspreiden de miniaturen zich op dezelfde manier. Handig(er), vind ik, omdat je je keuze ook met de muis moet maken, dus kan ik het met één hand starten, kiezen en afmaken. Hoe krijg je dit in Unity voor elkaar? : Ubuntu-tweak

sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/ppa 
sudo apt-get update 
sudo apt-get install ubuntu-tweak

Na de installatie en het starten van Ubuntu-tweak, ga je voor dit specifieke stuk naar “werkblad” onder “Bureaublad”.

En dan kun je wat instellingen doen waaronder de keuze voor “Vensters tonen”, welke degene is die ik in dit geval wil activeren. 

En het eindresultaat is, ik hou de muisaanwijzer 0,340 seconden in de rechter onderhoek hangen en ik kan kiezen uit alles wat ik open heb. Als volgt:

Prachtig, gebruiksvriendelijk en laten we eerlijk zijn, hip. Linux users kunnen dit al jaren,  en ik wil het nog even blijven doen. Maar er zat voor mij een probleempje achter. Soms, na een reboot, werkt het niet, of in eerste instantie niet en dan misschien later weer wel. En dat is niet het gedrag wat je wilt op een computer die je elke dag, de hele dag, gebruikt. En ineens bedacht ik me, das vast op te lossen. Ik zal toch niet de enige zijn. Wel, google is je vriend, de oplossing is om de hoek.

Ik vond de oplossing.  Korte samenvatting:

Quick fix, courtesy of Steven Kurylo (skurylo):
I used gconf-editor to change the following settings:
compiz-1> general> screen0> options> active_plugins
and I moved scale to the bottom of the list. Scale now works; however
expo didn’t. I then moved expo to be below unityshell, but above scale.
It now works too.

Ah, wat houdt dat in? Je begint met de installatie van gconf-editor (terminal : sudo apt-get install gconf-editor) en deze start je op. Dan open je apps> compiz-1> general> screen0> options> active_plugins en verplaatst de volgorde van Expo, scale en unity plugin zoals hieronder afgebeeld en ook na een reboot blijft het stabiel werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.