Ubuntu 12.04 : Mount that iPad : Play .Avi : No iTunes :-)

iTunes heeft een aantal nadelen, waarvan er één toch wel veruit voor de linux gebruikers bovenuit steekt. Het is niet beschikbaar op linux. En hoewel oudere versies wellicht onder wine kunnen werken heb ik tot dusver altijd een windows virtuele machine gebruikt voor iTunes als ik het echt nodig heb. Maar ik kwam er onlangs achter dat het voor Ubuntu gebruikers een heel stuk makkelijker is om films op de iPad te zetten dan voor bijvoorbeeld de windows of mac gebruikers. Hoe? Direct van je desktop naar de iPad!  En je hoeft dan niet eens perse gebruik te maken van de ‘verplichte’ bestandsformaten van iOS. Een .avi is ook best heel goed te af te spelen.

Men neme 1 iOs apparaat, in dit geval een iPad, en een usb kabel, een computer met Ubuntu en OPlayerHD Lite (gratuit in de appstore van Apple).

Op het moment dat je je iOs apparaat aansluit wordt deze dubbel gemount. Het ene mountpoint is voor de Shotwell Fotobeheer erg handig, maar in dit geval gaat om het tweede mountpoint, met de naam Documenten van {Username}.  Hierin zie je de iconen staan van alle applicaties die in staat zijn om bestanden te ‘ontvangen’.

En OPlayer is er daar 1 van. (Waarom deze? OPlayer speelt ook avi’s en dergelijke af, dat scheelt weer een conversie slag). Dubbelklik op het icoon van de applicatie en uiteindelijk zul je een map tegen komen met de naam ‘inbox’. Kopieer het bestand dat je wilt toevoegen, in dit geval een film, naar deze folder en hij zal beschikbaar zijn in de applicatie.

Het laatste plaatje is een screenshot van de ipad, OPlayerHD laat de door hem afspeelbare bestanden zien. Persoonlijk vind ik dit makkelijker dan uitwisselen via wifi, dit is nl sneller, en het ophalen van een bestand met bijvoorbeeld filebrowser heeft het nadeel dat je op de tablet zelf bestanden groter dan 450 MB niet van de ene app naar de andere app kunt ‘doorzetten’. En via de usb kabel ligt de doorvoersnelheid aanzienlijk hoger dan via wifi.

2 gedachten over “Ubuntu 12.04 : Mount that iPad : Play .Avi : No iTunes :-)

  1. Pingback: Kampen en vooringenomen jojo’s | Linux op de PC – Ubuntu 12.04.1 en SolusOs

  2. Pingback: Ubuntu, een iPhone en een iPad, samen in de Cloud zonder iTunes | McVries blogt OpenSource

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.