Buma Stemra Politie Virus (op windows, natuurlijk)

Vandaag, genietend van een kop koffie, raakte ik in gesprek met een aantal collega’s van andere afdelingen. Na het “tippen” hoe je met iTunes makkelijk muziek op je zakelijke telefoon kunt zetten wandelde het gesprek via “Windows” dingen naar “nieuwe computers” toen er door iemand ineens de anekdote werd verteld dat vorige week de computer voor de tweede keer ‘gegijzeld’ was door het Buma/Stemra Politie virus en dat ze dat met herstarten en de veilige modus weer gerepareerd had. Ergens ging er bij mij wel een belletje rinkelen, maar helemaal duidelijk werd het me nog niet. Bijval alom. Het bleek ten eerste bij iedereen bekend, maar vreemder nog, ook bij 2 andere mensen al voor gevallen. Dus vanavond toch maar even door Google gegooid, want ergens had ik er wel wat van gehoord, maar nieuwsgierig als ik ben..

Achtergrond info vond ik zo bij bright.nl en een eventuele oplossing bij zondervirus.nl. (Gewoon de eerste twee hits die ik trof in Google, zeker niet mijn eerste twee ‘Go To’sites voor computer problemen.) Maar ik liep in mijn hoofd tegen twee dingen aan in deze situatie. Ten eerste ben ik een IT-er en dit ‘rot geintje’ was maar vaag bekend. Gebrek aan interesse in de problematiek van mijn Windows medemens? Ten tweede, we zaten met vier mensen aan tafel en ik was dus de enige aan tafel die het niet zelf had meegemaakt. En komt dat nou door mijn nette surfgedrag? Of zou het komen door dat ik Linux gebruik? U mag raden.

Mocht je dit nou lezen omdat je dit gevonden hebt via Google, op zoek naar een oplossing voor dit wel heel vervelende probleem, klik dan meteen door naar Ubuntu.nl  en als je eerst wat wilt bekijken, kijk dan naar een live demo. Ubuntu niet leuk genoeg? Kijk eens bij SolusOs, of google op Linux Mint, Open Suse, Red Hat of Fedora. Het maakt mij niet uit, maar martel jezelf toch niet langer.

 

3 gedachten over “Buma Stemra Politie Virus (op windows, natuurlijk)

 1. McVries Bericht auteur

  Ah, het was ook niet bedoelt als reclame voor de site, meer een verwijzing naar de info die ze er op zetten over de safemodes en zulks.

  Maar ik neem aan dat jij het virus ook niet eerder op één van je eigen systemen hebt gezien? We zijn verwend.

  Reageren
  1. DenBolle

   Nee, zelf idd nog niet aangetroffen. Wel zakelijk meegemaakt: een setje indiërs die we binnen hadden. Die had op maandag de pc gekregen en melde zich dinsdagochtend al met een machine waarop trots een politie logo stond…
   Het was naar eigen zeggen ‘zomaar spontaan” er op gekomen 😉

   En die litowse site : was niet vanwege de reclame, maar ik heb altijd zo’n jeukerig gevoel als een oost europese site me in gebrekkig nederlands op mijn veiligheid wijst..

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.