Evernote+Ubuntu = Everpad

 Nou steek ik nooit onder stoelen of banken dat ik, als het mij helpt, ‘gesloten’ software gebruik. Ik gebruik, dankzij PlayOnLinux al een poosje de windows versie van Evernote, waar ik inmiddels een kleine 300 notities in heb geschreven, naar toe heb gemailed of speciaal voor heb ingescanned. Het werkt mooi samen met de fruitige tablets die we voor het werk gebruiken. Dus geen vuiltje aan de lucht, maar zodra ik dan iets ‘native Linux’ vind dan word ik wel even nieuwsgierig. Niet omdat het dan ineens OpenSource is, hoewel dat zeker belangrijk is in het algemeen, zegt dat voor mij persoonlijk niet zo heel veel, want ik kan namelijk niet programmeren. Dus of het nou open source is of niet, je kunt mij persoonlijk van alles wijsmaken wat de software wel of niet doet. Maar ik reken op de wereldwijde community om eventuele ‘rottigheidjes’ op te sporen, maar ik dwaal af.

Ik las op twitter (en later op OmgUbuntu) dat er een stuk software, Everpad, uit was voor Ubuntu om Evernote te kunnen gebruiken. Dus ik sla aan het sudo apt-get installen en even later heb ik een extra icoon rechtsboven in het notificatie gebied. Als je daar op klikt dan krijg je een lijstje van je notities. Ik trek wat zuur mijn wenkbrauwen op. Is dat het nou? En zoeken dan? En relevante notities dan? Nou, een kleine tegenvaller, die kan er ook wel weer af schoot er door mijn hoofd.

Tot ik de Dash opentrok. Want je krijgt er ten eerste een extra Lense bij en ten tweede worden nu standaard al je notities doorzocht vanuit de dash. En je kunt met de applicatie vanuit je dash meteen nieuwe notities aanmaken en whatnot. Woot! Dus ik hoef je niet uit te leggen dat Everpad nog steeds op mijn computer staat.

Lees het uitgebreide artikel op OmgUbuntu, met screenshots! Enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.