Youtube zonder Browser: Minitube

Voor het afspelen van Youtube films (en sporadisch muziek) gebruik ik al een jaar of twee Minitube. (sudo apt-get install minitube) Geen reclame en films meteen ‘backuppen’ en dergelijke is een pluspunt, de snelheid en het gemak is een groter pluspunt. Maar minitube ging kapot, het geluid speelde wel, maar het beeld bleef op de titelpagina ‘hangen’ dus mijn enthousiasme werd wat minder. Maar, zoals ik mezelf nog steeds moet inprenten, voor alles is een oplossing en vaak maar 1 google opdracht ver weg. Dus in google typ ik in : “Minitube audio no video” de tweede link leek veelbelovend, en dat bleek waar te zijn : Oplossing in het uitgebreid op bugs.launchpad.net.  In het kort, de video playback kun je schijnbaar koppelen aan vlc en dan werkt het wel:

Dus in een terminal : sudo apt-get install phonon-backend-vlc 

En daarna : sudo apt-get remove phonon-backend-gstreamer

En minitube speelt weer naar behoren. Nog geen drie minuten werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.