Evolution verstuurde geen mail via exchange.

WriteStream: MAPI error MAPI_E_CALL_FAILED (0x80004005)

Mijn Ubuntu machine gebruik ik overal voor, ook op het werk. En daar gebruiken we exchange, waarvoor ik evolution als client gebruik. Een tijd terug, vanuit het niets kon ik geen mail meer versturen en ik kwam erachter dat a) ik niet de enige ben en b) dat er tot een poosje terug nog geen oplossing was.

Nu vond ik : een bijgewerkte versie van de schuldige library en door deze te installeren kan ik op mijn machine (ubuntu 12.10 icm evolution) weer zonder problemen de grotere emails ook de deur uit krijgen. De link verwijst naar een deb package, deze kun je downloaden en openen met het software centrum. Na de update evolution herstarten en het probleem is opgelost.

Details over het probleem : https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/openchange/+bug/1073991

 

Een gedachte over “Evolution verstuurde geen mail via exchange.

 1. Hein

  Beste McVries,
  Ik zoek contact met je over een uitgave van de NLLGG.
  Met vriendelijke groet,
  Hein van Dijk, secretaris NLLGG

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.