Microsoft office 2013 en de Licenties…

loNou lees ik her in der wat over de nieuwe licenties van Microsoft Office. Op nu.nl en op Computerworld.com maken ze melding van het volgende, als je office  koopt en je moet hem eventueel later herinstalleren dan heb je pech, dan moet je hem opnieuw kopen. Heel eerlijk, ik weiger dat te geloven, omdat ik me niet voor kan stellen dat iemand daar mee accoord zou gaan. Ook al staat er in het artikel van computerworld dat ze het nagevraagd hebben bij Microsoft, das natuurlijk een vergissing. En aan de andere kant, of dit nu waar is of niet, er is inmiddels een erg goeie gratis vervanger voor office, Libre Office. En zeker voor een thuisgebruiker werkt dat prima in mijn ervaring, ik gebruik het namelijk thuis en op het werk. Dus ik maak me ook niet druk over de spastische sprongen van Microsoft, in mijn ogen zijn ze inmiddels IBM-2, die verkopen ook vrij weinig aan particulieren. Mocht je eens willen kijken naar een alternatief, voor windows, mac en Linux :  http://www.libreoffice.org/#0 Ik wil je wel aanraden om voor versie 4.0 te gaan, die is namelijk erg snel en prettig om mee te werken!

Een nederlands artikel op nu.nl en een uitgebreider engels artikel erover op Computerworld.

Puur hypothetisch, stel dat microsoft deze stunt wel uithaalt en je jou als betalende gebruiker zo verschrikkelijk te grazen neemt en windows 8 bevalt je ook al niet zo, ga dan eens naar http://www.ubuntu.com/.

Een gratis, virusvrij, flexibel en bovenal MOOI systeem voor je computer, das geen slechte deal vind ik!

2 gedachten over “Microsoft office 2013 en de Licenties…

 1. Theo van Nunen

  Een goed bericht, ik heb ook hiermee ervaring met LibreOffice.
  Het probleem is dat er mensen zijn die een odt formaat niet willen accepteren.
  De nieuwe MS Office 2010 kan een odt inlezen.
  Of men kan LibreOffice installeren, maar dat wil men niet.
  Terwijl het odt formaat sinds 11 november 2006 iso is gecertificeerd.
  Om Adobe reader, Silverlight, de Flashplayer te installeren het men geen probleem??
  Dan kan er LibreOffice toch ook nog wel bij lijkt me.
  Er is helaas onterecht nog veel verzet op dat gebied om LibreOffice bestanden te accepteren.
  Weet je dat voor het vergelijkbare pakket 599 euro kost inclusief Access. (Microsoft Office Professional 2010 bij Paradigit)
  Het onderwijs in NL zou met LibreOffice kunnen beginnen en in een volgende fase Ubuntu (Linux) dat zou ons land veel geld kunnen besparen.
  In de link zie mijn tutorial om een database te maken met LO.
  Kijk ook eens naar onze Belgische vrienden hier http://www.youtube.com/watch?v=VQDTLwE7ED8

  Succes Theo
  Theo

  Reageren
  1. McVries Bericht auteur

   Bedankt voor de youtube link! Duidelijk, goed verteld en helder. Het zet je ook wel aan hetndenken als die prijzen zo naast elkaar ziet, zeker als je bedenkt dat de meeste mensen relatief eenvoudige taken doen op hun thuis pc. Ik ben zelf erg enthousiast over versie 4.0. Vooralsnog heb ik na installatie geen Microsoft Office gebruikt. Ik werk samen met windows gebruikers en die hebben allemaal microsoft office en ik geloof niet dat iemand tot dusver heeft gemerkt dat ik in een totaal ander pakket werk. Zelfs met redigeren en het bijhouden van wijzigingen geen problemen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.