Omzeil Apple’s Video blokkade voor linux gebruikers.

header artikelOp de website van Apple staan een aantal video’s van hun events en  (wij) Linux gebruikers worden geweerd. Wij mogen die video’s niet zien en inmiddels snap ik wel waarom. Als je de wwdc14 video bekijkt en je ziet de nieuwe versie van Osx dan is het eerste wat je denkt, ‘verrek: Gnome’. En om het gejuich voor een ‘Dark Theme’ moest ik ook wel even grinniken.

Maar goed, wat heb ik er voor moeten doen om er omheen te komen? Nou dat viel op zich wel mee, na het installeren van mplayer en knetterhard liegen tegen Apple werkte het.

Mplayer installeren: ‘sudo apt-get install mplayer’ uitvoeren in een terminal . En met de addon MediaPlayerConnectivity voor FireFox ben je in staat om vanuit FireFox in ieder geval .mov bestanden te streamen. Hoewel mplayer de film wel in een apart venster opent hoef je in ieder geval niet te worstelen met stream adressen en dergelijke. Screenshots van de procedure:

mediaplayer connectivity 1 mediaplayer connectivity 2 mediaplayer connectivity 3 mediaplayer connectivity 4 mediaplayer connectivity 5 mediaplayer connectivity 6 mediaplayer connectivity 7Ik heb hier de AutoPlay zelf wel aangevinkt, dat scheelt later weer het nodige geklik.

Nu ben je in de basis klaar om de films af te spelen, maar dat mag nog niet van Apple. Als je naar de website van Apple gaat en je klikt op een van de films dan krijg je deze niet te zien.

Zonder liegen , “Nothing to see here, move along!”:apple.com zonder user agent switcher

Dus daar moeten we nog even omheen werken met een andere addon : User agent Switcher. ScreenShots van de stappen die je moet volgen:

Installeren van de User Agent Switcher:user agent switcher 1 Instellen van de User Agent Switcher:user agent switcher 2Ik heb hier gekozen voor “Internet Explorer 7” maar met “iPhone 3.0” werkt het ook, maar dan krijg je een kortere versie te zien van WwDC 14. Waarschijnlijk om je batterij te sparen.

Goed, open je nu de site van Apple opnieuw dan zie je het volgende:apple.com met user agent switcherVerrek! Er is toch wat te zien. Not moving along this time. En met de configuratie zoals ik die gedaan heb, met autoplay aangevinkt dus, wacht je een seconde of 3 en ‘Plop’ de commercial van apple begint.

21 afspelen 2

Waarom al deze moeite? Omdat het kan en omdat ik zeker wilde weten dat het niet aan Linux ligt, maar aan ‘de open communicatie’ van onze grote vriend Apple.

 

 

3 gedachten over “Omzeil Apple’s Video blokkade voor linux gebruikers.

  1. Pingback: Apple's Events toch bekijken op Linux? | Win2Lin - van Windows > Linux

    1. McVries Bericht auteur

      Ik kon de wwdc14 zo nog niet op youtube vinden en ik vind het niet fijn dat ik geweigerd word aan de voordeur 😉

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.